12.4.11

Kuidas tervislikult toituda?

Toit olgu võimalikult mitmekesine (kala, (linnu-)liha, munad, piim, piimatooted, teravili, köögi- ja puuviljad, marjad, pähklid, seemned). Toit olgu soovitatavalt kodumaine – mida lühem tee põllult lauale, seda vähem on vaja kasutada kõikvõimalikke kemikaale. Toiduportsjoni juures oleks mõistlik jälgida proportsionaalsust (taldrikureegel). Toit peaks hästi maitsema ja söömine olgu nauding (vägisi või kiirustades söödud toidust võib olla erinevatel põhjustel rohkem kahju kui kasu). Süüa tuleks siis, kui kõht on tühi ehk organism annab oma vajadustest ise märku. Kui pärast sööki on ikkagi isu millegi hea järele, siis tuleks oma toidukord läbi mõelda – millestki vajalikust jäi ikkagi puudu.Iga inimene on erinev, igaühe vajadused on erinevad ja parim nõuandja on sealjuures ei keegi muu kui omaenda organism, tuleb teda ainult rohkem usaldada. Allikas: SLÕhtuleht. Näpunäiteid tervisliku toitumise kohta jagas Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Laine Parts.

Kommentaare ei ole: