☻Toit olgu võimalikult mitmekesine (kala, (linnu-)liha, munad, piim, piimatooted, teravili, köögi- ja puuviljad, marjad, pähklid, seemned). ☺Toit olgu soovitatavalt kodumaine – mida lühem tee põllult lauale, seda vähem on vaja kasutada kõikvõimalikke kemikaale. ☻Toiduportsjoni juures oleks mõistlik jälgida proportsionaalsust (taldrikureegel). ☺Toit peaks hästi maitsema ja söömine olgu nauding (vägisi või kiirustades söödud toidust võib olla erinevatel põhjustel rohkem kahju kui kasu). ☻Süüa tuleks siis, kui kõht on tühi ehk organism annab oma vajadustest ise märku. ☺Kui pärast sööki on ikkagi isu millegi hea järele, siis tuleks oma toidukord läbi mõelda – millestki vajalikust jäi ikkagi puudu.☻Iga inimene on erinev, igaühe vajadused on erinevad ja parim nõuandja on sealjuures ei keegi muu kui omaenda organism, tuleb teda ainult rohkem usaldada. Allikas: SLÕhtuleht. Näpunäiteid tervisliku toitumise kohta jagas Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Laine Parts.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar